TRENUTCI HORORA I UŽASA! Belgijski ovčar u Maksimiru grizao trogodišnju djevojčicu, otac mu pokušavao rastvoriti čeljust

Foto: Marko Todorov/Cropix

Na parkiralištu zapadno od ulaza u Park Maksimir, u subotu oko 11 sati trogodišnju djevojčicu napao je belgijski ovčar. Napad je gledalo 20-ak ljudi, a jedan od njih pokušao je pomoći.

“Upravo sam bio parkirao automobil i izišao sa suprugom i djetetom, kad su nedaleko od nas parkirao automobil. Izišli su muškarac i žena s djevojčicom, koje je moja supruga prepoznala kao naše bivše susjede s Kajzerice. Odjednom se začula vriska: Pusti! Puštaj! Ne sjećam se točno svih detalja. U prvi trenutak pomislio sam da je neki automobil prikliještio dijete između parkiranih automobila. Kad sam prišao bliže, vidio sam da majka drži djevojčicu na tlu, kako otac pokušava psu rastvoriti čeljust i spriječiti da ju opet ne ugrize. Ja sam psa udario snažno nekoliko puta nogom u rebra. Trajalo je to možda minutu-dvije dok ga nismo odvojili od djevojčice”, kazao je očevidac napada.

“Tu je došla i jedna liječnica, koja je pogledala djevojčicu. Curila joj je krv na trbuhu. Roditelji su je posjeli u automobil i odjurili prema obližnjem KBC-u Zagreb na Rebro. Tu je ubrzo došao i prijatelj roditelja djevojčice i dao mi njihov broj. Javio mi se jutros otac djevojčice i rekao da je otpuštena iz bolnice te kako ozljede, srećom, nisu teške”, opisuje očevidac napada za Jutarnji list.

Dodaje kako je pas bio na povocu. Pretpostavlja da je dresiran. U šoku je bio i vlasnik životinje koji je na njega vikao, tukao ga, ali pas se oteo kontroli. Ne može objasniti koji je bio razlog napada. Smatra da bi u parku trebalo biti komunalnih redara i policije.

“Nakon ovog šokantnog događaja supruga, ja i dvogodišnje dijete prošetali smo parkom i 70 posto pasa nije bilo na uzici. Nigdje nije bilo policije i komunalnih redara, iako je to park gdje bi trebali biti stalno prisutni. Isto je i na Jarunu. I sam sam vlasnik dva psa, koji su uvijek na povodcu kad ih šećem. Kad upozorite vlasnika nevezanog psa neke opasne pasmine, riskirate sukob i salvu uvreda. Koliko još djece treba nastradati poput ove djevojčice”.  Slučaj iz Maksimira istražuje i policija.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI