TREŠNJEVKA U POPLAVLJENOM KAOSU: Zamjenik Korlaet obišao teren i ponudio rješenje za štetu

Foto: Pixsell

Jutros je na zagrebačkoj Trešnjevci vladao je veliki kaos uslijed poplave zbog puknuća cijevi na Selskoj cesti.

Građani su osim stresnog buđenja doživjeli i to da su poplavljeni su podrumi, stanovi i garaže, a šteta je ogromna.

Na mjesto incidenta je stigao i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je dao izjave za medije, kao i zapovjednik JVP Zagreb, Siniša Jembrih, i Marin Galijot, direktor ViO, prenosi Večernji list.

“Prva službena dojava stigla je u 6:40 sati nakon čega su vatrogasci i djelatnici Vodoopskrbe stigli na teren. Postoji polica osiguranja i sva šteta koja je nastala bit će nadoknađena.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Instalacije nisu u najboljem stanju, ali već su krenule zamjene na vrelovodu. Ukupno je pet DVD-ova izašlo na teren. Dat ćemo sve od sebe da ova naknada štete s polica osiguranja bude napravljena što prije”, poručio je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet, koji je izrazio suosjećanje građanima.



”Izišli smo na teren sa zatvaranjem cjevovoda. Odmah smo išli zatvoriti sjevernu komoru da se voda ne bi vraćala prema jugu, dok je za zatvaranje ventila u komori trebalo oko sat vremena. Djelatnici će proći po ulicama i popisati svu štetu koja će se isplatiti putem naše police osiguranja. Vjerujem da će do 16 sati biti popravljen dio cjevovoda, a u narednih dan-dva bi se mogao normalizirati promet. Ispričavam se građanima na ovom neugodnostima. Nikada nije pala tolika količina oborina koliko se danas izlilo vode na cestu i to vidimo po šteti koja se dogodila”, kazao je, prenosi Večernji list, direktor Vodoopskrbe i odvodnje (ViO) Grada Zagreba Marin Galijot.

ViO je donio izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju magistralnog cjevovoda od Jadranskog mosta čija će priprema dokumentacije trajati oko dvije godine, nakon čega će se raspisati javni natječaj za samu rekonstrukciju, najavio je Golijat.

Vatrogasci su imali i više od 10 intervencija, a Selska cesta je zatvorena za sav promet. Tijekom dana se očekuje sanacija.

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Facebook Comments

Loading...
DIJELI