TRI NAJVAŽNIJE HDZ-ove ŽENE! Plenković ozbiljno računa na njih: Moćne, tajanstvene i utjecajne

Photo: Robert Anic/PIXSELL

ako se o manjku žena u politici nerijetko progovara, u praksi je ta problematika i dalje sveprisutna bez obzira na zakonom propisane kvote.

I na ovim nadolazećim lokalnim izborima vidljivo je kako su ženske kandidatkinje za rukovodeće pozicije u manjini, osobito kada je riječ o većim gradovima, i županijama. No, unatoč tome predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u tri županije u utrku za čelnu poziciju šalje tri dame iz svoje stranke.

Slijedom toga kandidatkinja za županicu u Požeškoj županiji biti će dugogodišnja HDZ-ovka, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, koja bi u ovom kraju mogla naslijediti svojeg nekadašnjeg stranačkog kolegu župana Tomaševića, koji se pak sa strankom rastao nakon optužbi za obiteljsko nasije. U Istarskoj županiji boje vladajuće stranke braniti će Irena Hrstić. Riječ je inače o ravnateljici pulske Opće bolnice čiju je kandidaturu potvrdio šef istarskog HDZ-a Anton Kliman koji je ujedno otkrio kako će HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Pule biti Petar Ćurić.

“Irena Hrstić članica je HDZ-a, vodila je izgradnju nove pulske Opće bolnice, iskazala se u organizaciji rada bolnice u vrijeme krize, bila je dio županijskog Stožera civilne zaštite i učinila je dobro za zaštitu zdravlja građana”, istaknuo je Kliman tijekom predstavljanja kandidature dodajući da je Hrstić u doba korona krize odlično odradila posao na čelu Bolnice. U pulskom kraju Hrstić je poznata po angažmanu oko gradnje ondašnje bolnice, prilikom čega je vodila zahtjevne pregovore osiguravajući financijsku i tehničku pomoć ovom zahtjevnom projektu.

U zahtjevnim projektima već sudjeluje kandidatkinja za karlovačku županicu Martina Furdek, koja je na ovoj poziciji posljednjih nekoliko mjeseci bila kao zamjenica kolege Jelića koji se trajno odlučio povući iz politike.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI