TROJICA ŽUPANA I VIŠE NEGO ZADOVOLJNA ODLUKOM SLOVENSKE VLADE: Uklanja se žilet-žica, ‘stvarala je probleme i za ljude i za životinje’

YT/Screenshot

Slovenska vlada sredinom srpnja donijela je odluku o uklanjanju žilet-žice s granice s Hrvatskom. Odluka utječe na tri županije koje se nalaze na pograničnom području, a trojica župana nakon sedam godine vide pomak u prijateljskim odnosima.

“Postavljanje žice izazvalo je veliki revolt među stanovništvom koje živi uz granicu. Čak je taj revolt bio jače izražen sa slovenske strane jer su ljudi bili svjesni štetne odluke koja se u tom trenutku donosila”, kazao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar Hini, a prenosi Jutarnji list.

“S obzirom na to da će to raditi slovenska vojska na području Republike Slovenije, mi smo spremni iz čina pune podrške tom postupku simbolično sudjelovati u samom uklanjanju žica i ograda”, dodao je Kolar.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak kazao je kako je nedavno naišao na članak koji je govorio o “zidovima” i u kojemu je navedeno da ih je kod pada Berlinskog zida na svijetu bilo desetak, a da ih je danas više od 70.

Dva “zida” se nalaze i na našim granicama, sa Slovenijom i Mađarskom, stoga me raduje da će na svijetu biti jedan zid manje, odnosno da su Slovenci odlučili maknuti taj svoj zid od žilet žice”, izjavio je Stričak za Hinu, a prenosi Jutarnji list.“Ona je izazvala samo probleme i za ljude i za životinje, osobito za divljač, a ništa korisnoga nije donijela”, istaknuo je Posavec, podsjetivši da njegova županija ima dugačku granicu sa Slovenijom. No, imamo itekako prijateljske, dobrosusjedske odnose koje treba graditi, a nikako ih odvajati, pa taman to bila i žilet žica”, kazao je međimurski župan Matija Posavec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI