TROSKOT TVRDI DA MOST NE ZANIMA POTPREDSJEDNIČKO MJESTO U SABORU: ‘Ne bavimo se foteljama nego ozbiljnim problemima građana’

Mostov saborski zastupnik Zvonimir Troskot u četvrtak je na konferenciji za novinare kritizirao sporu obnovu nakon potresa.

Kazao je kako je Zakon o obnovi bio predizborni trik te kako počinje već treća školska godina od potresa, a djeca na nastavu odlaze u druge škole.

Smatra kako se obnova mogla provesti po starom Zakonu, a građani su razočarani i ogorčeni jer i oni koji su krenuli u obnovu, ostali su kratkih rukava.

Napomenuo je kako je jedini zadatak države trebao biti da osigura javne financije i prihvatljivu cijenu obnove te uspostavi mehanizam koji bi spriječio zloupotrebu trošenja javnog novca.

“Kada premijer docira svima nitko nije rekao da bi od Grada Zagreba i Banovine trebali izgraditi New York ili Dubai u godinu i pol dana, to nitko nije rekao. Činjenica je da ljudi nemaju krovove nad glavom, nemaju osnovne sanitarne čvorove, nismo riješili osnovne potrebe ljudi”, kazao je Troskot.



Naglasio je da se iz Osnovne škole “Petar Zrinski” ispisalo 80 učenika jer je škola itekako opasna, a u Osnovnoj školi “Jure Kaštelan” nastava se provodi na sedam lokacija, od kojih je jedna i mjesni odbor.

Kazao je KB Dubrava jedina bolnica u Zagrebu koja je izdržala potres, a da se ništa nije napravilo po tom pitanju te kada bi se dogodio novi potres, možda Bad Blue Boysi taj put ne bi bili u stanju pomoći.

Smatra da odgovornost grada i države ne postoji, građani tapkaju u mraku, a kada krenu u samoobnovu grad i država im dodatno otežavaju. Kazao je kako građani su svjesni opsega i značaja konstrukcijske obnove.

“Kada ministar Horvat govori da će se ukinuti 20 posto koje bi građani trebali sami platiti, on zapravo govori da u konstrukcijskoj obnovi koja košta oko 1000 eura po metru kvadratnom, država platiti samo 200 do 300 eura, a ostalih 700 eura platit će građani, što ne znaju“, kazao je Troskot.

Na pitanje je li Most zainteresiran za preuzimanje potpredsjedničkog mjesta u Saboru nakon što je Miroslav Škoro otišao iz Domovinskog pokreta, Troskot je kazao kako Most za to nije uzainteresiran jer je, kaže, legalno i legitimno izabran voljom birača i oni to poštuju.

“Most se ne bavi foteljama nego ozbiljnim problemima građana”, zaključio je Troskot.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI