TRUJE LI PUTIN SVOJE NEPRIJATELJE? Još jedan njegov kritičar na samrti, svi sumnjaju u ruskog predsjednika!

en.putin.kremlin.ru

Po tko zna koji put, postavlja se pitanje: Je li Vladimir Putin taj koji odlučuje o životu i smrti svojih "neprijatelja", uglavnom novinara?

Vladimir Vladimirovich Kara-Murza ruski je novinar koji je zaplovio i političkim vodama. Liječnici sumnjaju na trovanje, trenutno je u jako lošem stanju i na intezivnoj se njezi bori za život, a ruska javnost već zaključuje: ovako prolaze gotovo svi kritičari Kremlja.

Po tko zna koji put, postavlja se pitanje: Je li Vladimir Putin taj koji odlučuje o životu i smrti svojih “neprijatelja”, uglavnom novinara?

I dok Vladimir Vladimirovich Kara-Murza leži u komatoznom stanju, njegova supruga svjedoči kako mu se ista stvar dogodila i prije dvije godine, no nekako se izborio za život:

– Bio sam zdrav muškarac i odjednom su mi svi glavni organi otkazali u roku od 24 sata. To se u normalnim okolnostima ne događa – rekao je nakon oporavka pri čemu nije stao s prozivkama na račun Vladimira Putina.

Sada je otrovan po drugi put…



Wikipedija
Wikipedija

No, ovo nije jedini slučaj da Putinovi kritičari preko noći nestanu “s lica zemlje”.

Američki novinar i urednik ruskog “Forbsa”, Paul Klebnikov, ubijen je mitraljezom ispred svog ureda u Moskvi, 2004. godine. Klebnikov je ubijen u 41 godini, izvrsno je govorio ruski jezik, a bio je poznat po istragama o korupciji i po sumnjivom poslovanju.

Wikipedija
Wikipedija

Ana Politkovskaja , novinarka i oštra kritičarka Kremlja ubijena je u 48 godini ispred ulaza u svoju zgradu u Moskvi, 2006. godine. Bila je poznata po izvještajima o kršenjima ljudskih prava u Rusiji, posebno u problematičnom Sjevernom Kavkazu. Njene pristalice su uvijek sumnjale da se radi o političkom ubojstvu.

Wikimedia
Wikimedia

Aleksandar Litvinjenko, bivši agent KGB-a (44) umro je nakon što je otrovan radioaktivnim polonijem-210. Navodno su dva čovjeka iz Ruske obavještajne službe dodali izotope u njegov čaj kada su se s njim sastali u londonskom hotelu.

screenshoot
screenshoot
Facebook Comments

Loading...
DIJELI