Trump: ‘Amerika mora završiti svoje beskonačne ratove u inozemstvu i vratiti se kući!’

twitter

Predsjednik Donald Trump, koji će sljedećeg tjedna govoriti o stanju nacije, u svoj govor uključit će poziv na okončanje američkih ratova u inozemstvu, temeljeći se na njegovim nedavnim izjavama o smanjenju broja vojnika u Afganistanu i na Bliskom istoku, piše militarytimes.com.

Govor koji će se održati u utorak navečer uključivat će značajan dio o nacionalnoj sigurnosti, izjavio je visoki dužnosnik uprave koji je sudjelovao u planiranju događaja. Specifičnosti se još uvijek razmatraju, ali se očekuje da će govor dotaknuti povlačenje vojnika i diplomatske smjene.

Predsjednik se obratio i društvenim medijima kako bi se požalio: “Naslijedio sam totalni nered u Siriji i Afganistanu”, dodajući da “se ti ratovi moraju konačno završiti.”

Sada je vrijeme da počnemo vraćati se kući i, nakon mnogo godina, mudro trošiti naš novac. Neki ljudi moraju postati pametni!“, napisao je Trump.

Podsjećamo, Senat je u četvrtak odobrio zakon kojim se osuđuje Trumpovo predloženo povlačenje američkih vojnika iz Sirije i Afganistana, rekavši da odmetnički elementi u obje zemlje još uvijek predstavljaju značajnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti za Sjedinjene Države.



U govoru u petak, Trump je pozvao Kongres da “prekine desetljeća političkog zastoja, premosti stare podjele, izliječi stare rane, izgradi nove koalicije, stvori nova rješenja i otključa izvanredna obećanja o budućnosti Amerike”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI