Trump je odlučio da ilegalne migrante treba uloviti i zatvoriti, a ne pucati na njih!

twitter

Trump je u srijedu kazao kako Sjedinjene Države mogu poslati i do 15.000 vojnika na granicu

Američki predsjednik Donald Trump kazao je u petak kako ilegalne imigrante koji bacaju kamenje na vojsku treba uhititi, bez da se na njih puca.

Trump je svoje stajalište iznio novinarima dan nakon što je nagovijestio kako bi vojska mogla pucati na pripadnike migrantskih karavana ukoliko budu gađali vojnike kamenjem.

Američki je predsjednik zaoštrio svoj stav prema migrantima, posebice prema koloni migranata koja putuje kroz Meksiko te pokušava pobjeći od siromaštva Srednje Amerike. Zaoštravanje dolazi uoči izbora sljedeći tjedan, na kojima Trumpovi republikanci žele zadržati prevlast u oba doma Kongresa.

Pentagon je u ponedjeljak objavio kako je na granicu poslao više od 5.200 vojnika, nakon što je Trump na Twitteru obznanio kako šalje vojsku.

Trump je u srijedu kazao kako Sjedinjene Države mogu poslati i do 15.000 vojnika na granicu.U četvrtak je Trump istaknuo kako njegova administracija dovršava plan prihvata tražitelja azila koji u zemlju dolaze preko legalnih ulaza, premda ostaje nejasno je li takvo ograničavanje zakonski moguće.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI