Trump otkazao pressice: ‘Patetični mediji postavljaju neprijateljska pitanja i odbijaju točno izvještavati’

Foto: The New Yorker

Prema službenim podacima do subote je u svijetu zabilježeno skoro 2,9 milijuna ljudi zaraženih korona virusom, a umrlo je više od 200 tisuća ljudi.

Najviše zaraženih je u SAD-u, čak 945 tisuća ljudi

Britanski premijer Boris Johnson vraća se u ponedjeljak na posao nakon što je prebolio koronavirus, potvrdio je glasnogovornica Downing Streeta. Johnson se oporavlja od koronavirusa u svojoj rezidenciji izvan Londona, a proveo je tri noći na intenzivnoj njegi početkom ovog mjeseca.  U njegovu odsustvu na mjestu premijera mijenjao ga ministar vanjskih poslova Dominic Raab.

U protekla 24 sata u Sjedinjenim Državama je od koronavirusa umrlo 2.494 osobe, pa broj preminulih ponovno raste, podaci su Sveučilišta John Hopkins. U petak je zabiježeno 1258 smrtna slučaja, što je bio najniži broj u gotovo tri tjedna. SAD su država s najvišim brojem smrti od koronavirusa s  ukupno 53.511 smrtnih slučajeva i 936.293 potvrđenih infekcija od početka bolesti, prema podacima Sveučilišta sa sjedištem u Baltimoreu.

Američki predsjednik Donald Trump po prvi puta nakon mjesec dana nije održao konferenciju za tisak u Bijeloj kući.



“Koja je svrha organizirati konferencije za tisak Bijele kuće kada patetični mediji postavljaju samo neprijateljska pitanja i odbijaju točno izvještavati o istinitosti činjenica”, napisao je Trump na svom twitter-profilu.

Američki predsjednik je u četvrtak predložio da se koronavirus liječi ubrizgavanjem dezificijensa bolesnicima, što je izazvalo lavinu zgražanja i osuda zdravstvene zajednice diljem svijeta.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI