TRUT OBJASNIO ŠTO SE OD DANAS SMIJE, A ŠTO JE ZABRANJENO: Dopuštena je prezentacija ili manji sajam nekih proizvoda

Na snagu su stupile nove mjere zaštite od zaraze koronavirusom, a velika je novost da je nakon dugo vremena moguće kavu popiti i u zatvorenom prostoru kafića.

Svim ugostiteljskim objektima dopušten je rad u zatvorenom uz poštivanje mjera HZJZ-a.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut rekao je da se kontrole provode stalno te da svakodnevno imaju preko 2000 nadzora.

Objašnjava, noćni klubovi koji su u zatvorenom, kao i drugi ugostiteljski objekti, mogu raditi do 24 sata dok oni na otvorenom mogu raditi i dulje, ali uz Covid potvrde.

Konferencija su dosad bile ograničene na 100 sudionika, a uz Covid potvrde sada ih može biti i više.



“Novina je da je, primjerice, prezentacija ili manji sajam nekih proizvoda sada dopušteno, naravno uz mjere propisane od HZJZ-a. Sada je dopušteno izvođenje i amaterskim društvima što se tiče kazališta ili glazbenih događanja no sudionici moraju imati Covid potvrdu”, kazao je Trut.

Po pitanju misa i vjerskih događanja promjena nema.

“I dalje se preporučuje da to bude online preko elektronskih kanala, TV i rado. No oni koji žele doći na vjerski događaj uživo moraju se pridržavati propisanih mjera – maske, razmaci, dezinficiranje,” rekao je Trut za HRT i dodao da se mjere u trgovačkim centrima, prodavaonicama i na granicama nisu mijenjale. Naglasio je da se treba pridržavati propisanih mjera, maska, razmak, dezinfekcija, provjetravanje prostora te građane pozvao na cijepljenje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI