TUĐMANOV KIPAR, I VELIKI BANDIĆEV KRITIČAR: Imao je podršku Plenkovića, no sad su se stvari promijenile

Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski kipar i slobodni umjetnik Ivan Kujundžić jedan je od kandidata za predsjednika zagrebačkog HDZ-a. Taj konzervativac snage bi trebao odmjeravati sa svojim kolegama Mislavom Hermanom i Pavom Kostopačem.

Baš poput Hermana, i Kujundžić se već natjecao za šefa zagrebačke organizacije, no premda tada nije uspio pobijediti, indikativno je to da je uživao potporu današnjeg premijera Andreja Plenkovića koji navodno na ovim nadolazećim izborima podržava Mislava Hermana.

Ne boji se Kujundžić konkurencije dapače, a svojim članovima nudi jedinstvo i slobodarski duh, ali i eliminaciju prisutnog straha. Inače je ovaj Imoćanin u HDZ-u slovio za jednoga od najvećih kritičara koalicije s Bandićem. Nerijetko vodstvo svoje stranke poziva da se vrate demokršćanskim vrijednostima, a u prilog mu što se politike tiče zasigurno ide i iskustvo.

Kujundžić je naime jedan od suutemeljitelja prve Skupštine Zagrebačkog sveučilišta u demokratskom savezu 1991. godine. Slovi za jednoga od osnivača HDZ-a, a ovaj nesuđeni pravnik završio je studij kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti. Voditelj je niza likovnih radionica i likovnih kolonija te zagrebačke galerije Forum i izlagačke djelatnosti u KIC-u. Iza njega je stotinjak javnih djela u crkvama i po javnim prostorima, bezbroj kipova među kojima je i onaj Franji Tuđmanu u Imotskom te kardinalu Stepincu u Velikoj Gorici. U ovu kampanju Kujundžić ulazi pod sloganom ‘Mi možemo pobijediti’, a prilikom predstavljanja svoje kandidature istaknuo je da zagrebački HDZ treba odlučno i hrabro vodstvo koje će jamčiti pobjednički izborni rezultat.

 



“Samo hrabro i odlučno vodstvo slobodarskog duha zagrebačkog HDZ-a jamči pobjednički izborni rezultat HDZ-a u Zagrebu. Moj slogan će u tom smislu biti ‘Mi možemo pobijediti’”, rekao je Kujundžić na konferenciji za novinare naglasivši da je u kandidaturu ušao radi nezadovoljstva aktualnim vodstvom zagrebačke organizacije stranke koje je izgubilo svaki dodir sa članovima, simpatizerima i Zagrepčanima.

U gradskoj organizaciji HDZ-a dogodilo se prema njegovim riječima lutanje u svakom pogledu, a to je rezultiralo teškim izbornim porazom koji je HDZ sunovratio do političke nebitnosti u Zagrebu. Baš zato Kujundžić vjeruje kako na unutarstranačkim izborima stranka treba izabrati hrabar tim ljudi koji se neće povinovati ničijim partikularnim interesima niti će ikada više dozvoliti da samo političko vodstvo odlučuje o sudbini stranke i njezine politike u Zagrebu.

Taj smjer se mora promijeniti. Mora se dogoditi iskorak u hrabroj i otvorenoj politici što je jako potrebno za povratak povjerenja”, kazao je dodavši kako su povjerenje građana izgubili jer nisu bili uvjerljivi nego mlaki, stoga su postali politički nebitni, a pri čemu im je veliku štetu nanijela dugogodišnja koalicija s pokojnim Milanom Bandićem.

“Uoči pretprošlih izbora upozoravao sam da ne idemo u tu koaliciju jer će nas ona koštati. Mi smo bili obični dizači ruku i fikusi u Gradskoj skupštini za nečije ideje, a da pri tome nismo sudjelovali u kreiranju tih ideja i oblikovanju politike Poglavarstva. U tom pogledu kod našeg članstva se stekla vrlo ružna slika da smo slugani Milana Bandića, na što sam više puta hrabro upozoravao”, rekao je Kujundžić koji je uistinu bio jedan od najžešćih protivnika izglasavanja GUP-a na čemu je Bandić inzistirao.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI