TVRTKA KOJA JE RANIJE TUŽILA GRAD UKRAŠAVAT ĆE ZA BOŽIĆNE BLAGDANE: Zagreb ponovno odabrao ponuđača bliskog pokojnom gradonačelniku za isti posao

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Tvrtka Elicom i ove će godine ukrašavati zagrebačke ulice za blagdane, kako je vidljivo iz Elektroničkog oglasnika javne nabave.

Riječ je o tvrtki čijeg se vlasnika povezivalo s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, objavio je Telegram.

Aktualna gradska vlast je nakon provedenog javnog natječaja za Prigodno ukrašavanje za božićno i novogodišnje uređenje Grada Zagreba 14. listopada odabrala tu tvrtku.

Naime, ugovor Grada sa zagrebačkom tvrtkom vrijedan 23.939.079 kuna bez PDV-a istekao je u veljači ove godine.

Procijenjena vrijednost nabave iznosila je 3.500.000 kuna bez PDV-a, a na natječaj su se javile Elicom iz Zagreba te Elektro Čičak iz Sesveta. Prvi ponuđač je obećao da će posao obaviti za 3.088.665 kuna s PDV-om, dok je drugi taj posao procijenio na 3.739.227 kuna s PDV-om.Međutim, Elektro Čičak nije dostavio jamstvo za ozbiljnost ponude u obliku bankarske garancije ili novčanog pologa, pa je Elicom time ostao jedini ponuditelj.

Tako će tvrtka Elicom prigodno ukrašavati središte grada i gradskih četvrti u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana kao i osiguranje skladišta za pohranu i čuvanje kompletne dekoracije u periodu od 12 mjeseci od strane izvršitelja, kao što već čini osam godina.

Zanimljivo, Grad je tako morao dodijeliti posao tvrtki koja ga je ranije tužila. Grad Zagreb je 2015. prvo sklopio ugovor s Elicomom za božićno i novogodišnje uređenje u vrijednosti 2.656.252,50 kuna s PDV-om, a potom je na Staru godinu potpisan i aneks tog ugovora vrijedan još 264.600 kuna, piše Telegram.

Okončanjem obračuna, Elicom je naveo još 324.747,37 kuna dodatnih potraživanja, što Grad nije želio priznati, tvrdeći da nisu predviđeni niti obuhvaćeni ugovorom, pa su završili na sudu. Na kraju im je lani priznato 108.832,37 kuna za vantroškovničke radova, a 5. travnja ove godine ta je presuda i potvrđena na Visokom trgovačkom sudu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI