U Bostonu došlo do sukoba policije i antirasista

Prosvjednici su se okupili u središtu grada kako bi omeli skup konzervativaca bliskih krajnjoj desnici koji je službeno trebao biti organiziran kako bi se branila "slobodu izražavanja"

Oko 40.000 osoba okupilo se u Bostonu na subotnjem prosvjedu protiv rasizma i krajnje desnice, a njih ukupno 33 je uhićeno ponajprije zbog manjih sukoba sa snagama reda, piše Večernji list.

Prosvjednici su se okupili u središtu grada kako bi omeli skup konzervativaca bliskih krajnjoj desnici koji je službeno trebao biti organiziran kako bi se branila “slobodu izražavanja”, što je postao simbol rasističkog govora. Kako bi se izbjegle scene nasilja u Charlottesvilleu prošloga tjedna koje su šokirale Ameriku, angažirano je više od 500 policajaca kako bi se razdvojile dvije skupine.

No, na skupu konzervativaca skupilo se tek nekoliko desetaka osoba, a govornike se nije moglo niti čuti zbog buke koju su stvarali prosvjednici pa je čitav događaj bio završen sat vremena prije predviđenoga. Prosvjednici su okupljenim konzervativcima vikali “sramite se” i “idite kući” te povremeno na njih bacali plastične boce.

“Bilo je malo sukoba, ali 99,9 posto ljudi koji su se okupili tamo su bili iz ispravnih razloga”, rekao je policijski zapovjednik William Evans.

Prosvjednike u Bostonu u subotu pohvalio je i predsjednik Donald Trump koji je putem Twittera napisao: “Želio bih aplaudirati prosvjednicima u Bostonu koji su ustali protiv zatucanosti i mržnje. Naša će se zemlja uskoro ponovno ujediniti! Naša je zemlja desetljećima bila podijeljena. Ponekad morate prosvjedovati kako bi se ozdravilo i mi ćemo ozdraviti i biti jači nego ikada ranije!”Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI