U DUBROVNIK SLETIO ZRAKOPLOV IZ NEW YORKA: Tijekom ljeta izravna linija Dubrovnik – New York

Pixabay

U dubrovačku zračnu luku sletio je prvi ovogodišnji zrakoplov United Airlinesa iz New Yorka. Ta dva grada bit će ponovno povezana za vrijeme ljeta, objavio je HRT. 

Rečeno je kako je prvim ovosezonskim zrakoplovom United Airlinesa stiglo 170 putnika. Očekuje se da će do kraja rujna, do kada će Dubrovnik biti direktno povezan s New Yorkom, stići oko 15 tisuća putnika. Avion Uniteda sletjet će 70-ak puta i za sada su ti letovi dosta dobro popunjeni.

“Danas se očekuje ukupno 100 slijetanja i polijetanja, oko 12.500 putnika trebalo bi proći kroz zrakoplovnu luku”, rekao je Ivan Maslać, komercijalni direktor dubrovačke zračne luke.

Što se tiče prometa u dubrovačkoj zračnoj luci u odnosu na turističku sezonu 2019., Maslać je rekao da su na 65 do 70 posto.

“Moramo uzeti u obzir i trendove iz 2019. kada je vrijeme ostajanja u Dubrovniku bilo kraće. Kada to povežemo s popunjenošću kreveta, mnogo smo bliže 2019. Izrazito smo zadovoljni”, naglasio je.Dubrovnik je povezan s 50-ak destinacija, a u špici sezone s njih gotovo 80 i prevozit će 50-ak kompanija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI