U GRMU U NOVALJI PRONAĐENA MINSKOEKSPLOZIVNA SREDSTVA: Uklonjena i pohranjena u skladište do uništenja

Foto: MUP

U grmlju u Novalji pronađena su odbačena minskoeksplozivna sredstva. Uklonjena su na siguran način, objavila je u petak Policijska uprava ličko-senjska.

Kako je izvijestila policija, pronađene su tri detonatorske kapisle, pet elektrodetonarskih kapisli, komad od 1,7 metara sporogorećeg štapina i pola kilograma eksploziva PEP-500.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je eksplozive i pohranio u skladište do uništenja.

U četvrtak je evidentirana i jedna dragovoljna predaja oružja pri čemu je građanin predao 289 komada raznog streljiva, četiri spremnika za automatsku pušku, pet spremnika za strojnicu Ero i prigušivač za automatsku pušku.

Naoružanje je preuzeo pirotehničar na siguran način, te vlasnik sukladno akciji “Manje oružja manje tragedija” neće biti sankcioniran za posjedovanje inače ilegalnog naoružanja.



Policija ponovno apelira građanima da se nikakvo naoružanje ne smije odbacivati u okoliš, jer to ugrožava sigurnost građana.

Također, vlasnici svoje oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policiju, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i nečijeg ozljeđivanja, već se trebaju prijaviti na 192 ili najbližoj policijskoj postaji, pa će stručne osobe od njih na siguran način preuzeti naoružanje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI