U HDZ-U ODREĐEN NOVI DATUM IZBORA: Složio se i Milanović

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ni 5-ti, ni 12-ti. HDZ-om kruži novi datum parlamentarnih izbora. Naime, kako tvrdi niz naših sugovornika iz vladajuće stranke, razmatra se opcija da se izbori održe 19.srpnja. ”Do tada će Plenković stići riješiti probleme s koalicijskim partnerima, izabrati će se glavna državna odvjetnica, rebalans proračuna, stvari će se postaviti na svoje mjesto, znate, nije bitno koja nedjelja najvažnije je da se oizbori održe u srpnju, to je prilika koja se ne smije propustiti, a čini se da se premijer dogovorio i sa predsjednikom Zoranom Milanovićem da bi baš 19-ti mogao biti najoptimalniji datum”, komkentira naš sugovornik te dodaje da to znači da bi se Sabor za desetak dana trebao rasputiti, a ukoliko uista tempiraju izbore za 19-ti, tada bi sabor s radom trebao završiti u petak 22.svibnja.

”HDZ nema dovoljnu većinu za raspuštanje Sabora, no razgovarali smo s koalicijskim partnerima, i za sada imamo potporu od većine za ljetne izbore, problem je samo Bandić koji potencira Zakon o obnovi, on se naprosto koprca, njemu se još ne ide na izbore, što je razumljivo, trenutno je u nezavidnom položaju, puca od problema i naravno da će se služiti svim mogućim manevrima da izbjegne raspuštanje Sabora”, komentira naš sugovornik blizak vladajućoj stranci te kaže da bi se uskoro i sve rigorozne mjere trebale otpustiti pa neće biti problema niti sa legitimitetom izbora. ‘

‘Milanović je pristao na 19. srpanj jer će time stranke koje nisu na vlasti dobiti vrijeme za kampanje, u nekakvim normalnijim i primjerenijim okolnostima. Neće se baš moći održavati uobičajeni skupovi, ali biti će dozvoljena putovanja među županijama, radi se na ukidanju propusnica, što znači da će se i političari ipak moći kretati i nešto organizirati sa svojim članstvom i biračima”, komentira naš sugovornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI