U HRVATSKOJ PREVLADAVAJU DVIJE BOJE: Objavljena nova koronakarta Europe a Lijepa naša može biti itekako zadovoljna!

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kako je i najavljeno, danas je ponovno objavljena korona karta Starog kontinenta.  Hrvatska obala je zadržala narančastu boju na tzv. “korona karti” Europske unije, koju je objavio ECDC. Kontinentalni dio je, pak, ostao zelen.

Unatoč koronakrizi zasad je turistička sezona na oko 60 posto rekordne 2019. godine, dok je srpanj na preko 80 posto rekorda otprije dvije godine.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je da u Hrvatskoj trenutno boravi više od milijun turista i u dosadašnjem dijelu sezone Hrvatska je prepoznata kao najsigurnija destinacija na Mediteranu te je apelirala na nastavak odgovornog ponašanja, kako bi to i ostala.

“Danas imamo više od milijun turista, ali to nas obvezuje da budemo odgovorni, jer su turisti prepoznali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju”, istaknula je Brnjac nakon sjednice vlade, dodavši da je potrebno nastaviti se odgovorno ponašati i pridržavati se svih epidemioloških mjera.

“Brojke su dobre. Hrvatska je prepoznata prema svim relevantnim institucijama kao najsigurnija destinacija na Mediteranu, apeliram na sve da takvi ostanemo i dalje”, istaknula je ministrica



Inače, “u narančastom” su i sjeverni dio Francuske i većina Italije, dok su Irska, Španjolska, Portugal, južni dio Francuske i velik dio Grčke završili u crvenom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI