U HRVATSKOM SABORU MINUTA ŠUTNJE: Odana počast u povodu 100. obljetnice rođenja Franje Tuđmana

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zastupnici u Hrvatskom saboru su na početku sjednice u petak minutom šutnje odali počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u povodu 100. obljetnice njegova rođenja.

Tom je prigodom, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u prigodnom govoru rekao da je Tuđman vodio politiku koja je uvijek u prvi plan stavljala interese hrvatskog naroda i hrvatske države.

“Još uvijek snažno odjekuju njegove riječi: Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što”, istaknuo je Jandroković.

Još je jednom iskazao zahvalnost za sve što je učinio za našu domovinu.

Naglasio je kako je Tuđman bio povjesničar i državnik koji je svoju viziju pretvorio u stvarnost, a njegov vizija bila je suverena, slobodna i demokratska Hrvatska ravnopravna članica europske obitelji.Jandroković je istaknuo da je put do toga bio trnovit i težak i zahtijevao iznimne političke i državničke vještine te iznad svega ljubav prema svom narodu i domovini, podsjetivši na prve višestranačke izbore, konstituiranje Sabora, referendum, Domovinski rat, oslobodilačke akcije Bljesak i Oluju.

“Franjo Tuđman postavio je temelje moderne hrvatske države, a njegova vizija zaokružena je ulaskom Hrvatske u EU i NATO”, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora.

Prisjetio se i hrvatskih branitelja te je i njima zahvalio za sve zasluge za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Inače, prije sjednice Hrvatskog sabora, Jandroković je predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora i položio vijenac na Tuđmanov grob na Mirogoju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI