U KREMLJU SU ODNOSI POLJULJANI: Putin krivi šefa diplomacije Lavorova za neke neuspjehe, evo i kako ga je izvrijeđao

Wikimedia Commons

Na Telegramu se pojavilo izvješće koje pokazuje kako u Kremlju vlada velika nervoza, piše švicarski Blick.ch, a prenosi Večernji list.

Izvješće je pokazalo kako su se ruski predsjednik Vladimir Putin i ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sastali na video konferenciji te su razgovarali o odnosima s Kinom.

Putina je navodno iz takta izbacila činjenica što Kina odbija Rusiji pružiti financijsku i vojno pomoć. Do te mjere se razljutio da je svog ministra izvrijeđao najprizemnijim epitetima.

“Tijekom sastanka Putin je izrekao nekoliko pogrdnih komentara i o kineskom predsjedniku Xi Jinpingu”, stoji u objavi na Telegram kanalu kojim, vjeruje se, administrira insajder iz Kremlja od prvog dana ruske invazije u Ukrajini.

Nakon frustracije, Putin je izravno optužio Lavrova za neuspjeh pregovora s Kinom. U objavi stoji da je Putin nekoliko puta prekidao Lavrova kada se ovaj pokušavao braniti. Lavrova je piše, Blick.ch, nazivao “š***om”. Informacije, dakako, nisu službeno potvrđene.Uglavnom, čini se da su ruski političari posljednjih dana zaoštrili tonove do krajnje mjere.

Tako je nedavno bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev također poslao ljutitu poruku protiv navodnih neprijatelja Rusije. “Ja ih mrzim. Oni su gadovi i degenerici”, napisao je Medvedev u poruci u utorak na internetskoj usluzi Telegram. Medvedev je napisao da ti ljudi žele “smrt Rusiji”, ali pritom nije eksplicite napisao na koga misli.

No, za vjerovati je da je mislio na Zapad koji je Rusiji nametnuo mukotrpne ekonomske sankcije i koji kontinuirano šalje oružje i logističku potporu napadnutoj Ukrajini.

Inače, kad je riječ o Kini i Rusiji treba znati da se radi o povijesnim istočnim saveznicima te gospodarskim i vojnim velesilama. Kina je u početku ruske invazije davala sramežljivu podršku Moskvi međutim kad su sa Zapada počele pristizati prve sankcije, Peking se odlučio distancirati od Rusije, ponajviše zbog straha od sankcija koje bi mogle uništiti kinesku proizvodnju tehnologije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI