‘U Kumrovcu se zloupotrebljavaju hrvatska djeca’

Ovo nije prvi put da Hrvatska stranka prava  reagira na proslavu Titova rođendana u Kumrovcu. Točnije, na djecu koja se dovode na obilježavanja Dana mladosti:

“Ne kažnjavanje veličanja komunizma, crvene zvijezde petokratke i isticanje slika komunističkog diktatora Tita, od strane hrvatskih represivnih organa, za posljedicu ima kumrovečki miting bivših i sadašnjih poklonika tog zločinačkog režima. Ovaj puta nažalost pod pokroviteljstvom Krapinsko zagorske županije  i Općine Kumrovec.

Miting u Kumrovcu, sa sljedbenicima iz nekih bivših jugoslavenskih republika s ciljem obnove „bratstva i jedinstva“ uz kozaračko kolo, tragičan je i zbog zloupotrebe djece u političke ciljeve i pokušaj revidiranja povijesti.

Prikazivanje djece u partizanskim i pionirskim odorama, zloupotreba je djece u političke i ideološke svrhe te zahtijeva reakciju pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević.
Od Pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević tražimo da se oglasi i poduzme potrebne korake kako se ovakve situacije u Hrvatskoj ne bi ponavljale.

Od institucija Hrvatske države tražimo poduzimanje svih radnji za sankcioniranje veličanja zločinca u Kumrovcu i zloupotrebu djece u takve svrhe.



Da je u Hrvatskoj provedena lustracija kako je u više navrata predlagala Hrvatska stranka prava ne bi bilo veličanja komunističkog zločinca i nakaradne ikonografije iz Kumrovca.

Hrvatska je dužna kao demokratska država postupiti u skladu s obvezama koju je preuzela iz Rezolucije 1096. o uklanjanju nasljeđa bivših komunističkih totalitarnih sustava Parlamentarne skupštine Vijeća Europe od 27. lipnja 1996. i Rezolucije 1481. o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih poredaka (režima) Parlamentarne skupštine Vijeća Europe od 25. siječnja 2006., i u konačnici prema Deklaraciji o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkoga poretka u Hrvatskoj 1945.-1990. koju je Hrvatski sabor donio 30. lipnja 2006. godine.

Konvencija o pravima djeteta obvezuje Hrvatsku u poduzimanju svih potrebnih radnji kako bi se spriječila zloupotreba djece u političke svrhe posebice kada se radi o veličanju totalitarnog režima i zločinca.”

Hrvatska stranka prava
Drago Marković, član predsjedništva

Facebook Comments

Loading...
DIJELI