U ponedjeljak kreće emitiranje Petog programa HTV-a

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Među sadržajima namijenjenima Hrvatima izvan RH i međunarodnoj javnosti bit će televizijske vijesti na engleskome, njemačkome i španjolskome jeziku

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak 1. siječnja pokreće Peti program Hrvatske televizije (HTV 5) namijenjen Hrvatima izvan RH te međunarodnoj javnosti.

Pristup satelitskomu signalu bit će moguć u Europi, Sjevernoj Americi, Australiji i na Novome Zelandu, a emitirat će specijalizirane sadržaje namijenjene hrvatskim iseljenicima i međunarodnoj javnosti, odabir sadržaja četiriju HRT-ovih nacionalnih televizijskih programa te izbor iz arhivskoga materijala Hrvatske radiotelevizije.

‘Među sadržajima namijenjenima Hrvatima izvan RH i međunarodnoj javnosti bit će televizijske vijesti na engleskome, njemačkome i španjolskome jeziku te dokumentarne serije ‘Otkrivamo Hrvatsku’ i ‘Hrvatska, moj izbor’ u kojima je portretirana sudbina iseljenih Hrvata, povratnika i stranaca u Republici Hrvatskoj.

Na rasporedu će biti i dokumentarni sadržaji koji prate povijesne veze između Republike Hrvatske i svijeta i bilježe vrijednost hrvatske kulturne baštine te specijalizirana emisija za hrvatske manjine i iseljeništvo, odnosno hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Namjera je uredništva Petoga programa Hrvatske televizije u što skorije vrijeme spomenute sadržaje ponuditi i na engleskome, njemačkome i španjolskome jeziku kako bi se Republiku Hrvatsku u svjetskim razmjerima učinilo bliskom ne samo mlađim naraštajima hrvatskih iseljenika, nego i strancima. Osmosatni program, koji će sadržavati približno devedeset minuta specijaliziranih sadržaja na dan, emitirat će se još dvaput dnevno kako bi se pokrile sve vremenske zone i područja sa znatnim brojem hrvatskih iseljenika.Podrobnije podatke o programskome rasporedu Petoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 5) od ponedjeljka 1. siječnja bit će moguće pronaći na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr, na podstranicama raspored.hrt.hr te na teletekstu’, priopćila je Hrvatska radiotelevizija.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI