U SABORU JE PONOVO BURNO! Lenart: ‘Svi koriste Normabel, i oni koji su pisali zakon’

Foto: Cropix

Hrvatski sabor u srijedu je raspravljao o izmjeni Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Željko Lenart iz redova HSS-a rekao je kako je “apsurd hrvatskih zakona upravo na ovom zakonu”.

“Morate nekad rasteretiti organizam koristeći Normabel. Svi koriste, i oni koji su pisali zakon. Što ćemo sad mi to poskrivečki koristiti. Sad ću otići preko u Bosansku Dubicu, kupiti ću karticu hrvatskog Normabela i imat ću ju godinu dana. Nitko neće znati jer bi me netko mogao sankcionirati. Jer netko želi natjerati moju doktoricu da ona mene prijavi da trošim Normabel jer sam tada neuračunljiv”, rekao je.

Mostov Zvonimir Troskot naglasio je da ne postoji nikakav pravilnik koji bi definirao koje su to dijagnoze i lijekovi za koje će liječnik obiteljske medicine trebati izdati zabranu.

“Ne samo to, nego bez privole i bez dozvole će podatke o zdravlju određene osobe morati proslijediti policiji”, rekao je.



Zastupnica iz redova Kluba SDP-a Andreja Marić kazala je da vladajući u tome ne poštuju mišljenje struke. Dodala je da su prevelika brzina, upotreba mobitela i alkohol najveći uzroci nesreća, a ne privremena promjena zdravstvenog stanja.

Silvano Hrelja iz Kluba HNS, HSU i nezavisnih zastupnika kazao je prebacivanje loptice” na obiteljske liječnike nije najsretnije rješenje.

“Mogu vrlo slobodno dignuti ruku za ovaj zakon zakon znajući unaprijed da ako se zdravstvena struka i policija trebaju dogovoriti oko pravilnika – da se to neće dogoditi nikada”, ističe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI