U SDP-U KLJUČA KAO NIKAD DOSAD! U pripremi gadan napad: Grbinu rade ‘o glavi’! Uskoro će morati početi polagati račune

Photo: Pixsell

Kada je najžešći kritičar Davora Bernardića  SDP-ov Peđa Grbin preuzeo kormilo najveće oporbene stranke nakon fijaska i debakla na prošlogodišnjim srpanjskim parlamentarnim izborima, bivši šef stranke distancirao se od medija, iako je svoj saborski mandat ipak odlučio zadržati.

To što ‘Bero’ u medijima nije prisutan ne znači da Bernardić baš ništa ne radi u da je potpuno neaktivan i nezainteresiran za događaje u stranci kojoj je bio na čelu do prošle godine. Upućeni svjedoče kako bivši šef svojem najvećem kritičaru, i aktualnom šefu stranke već dugo radi o glavi zajedno sa svojim unutarstranačkim oponentima.

Grbinu “rade o glavi”

Akciju je Bernardić zaoštrio u pomalo neugodnom trenutku- usred kampanje za lokalne izbore na kojima se SDP bori za opstanak. Pored jake konkurencije, SDP-u sada problem pričinjavaju i njihovi unutarstranački konflikti kojima se ne nazire kraj, a koji nagovještaju potop najveće oporbene stranke koncem ovoga mjeseca. Prema tvrdnjama upućenih panika je u SDP-u prisutna na svim stranama, a premda se o tome ne priča previše muku muče čak i u Rijeci, njihovoj velikoj utvrdi koju na ovim lokalnim izborima nastoje zadržati. U Zagrebu pak nastoje osvojtii dovoljno mandata ne bi li uspjeli sastaviti koaliciju s platformom Možemo, ali upravo to i jest jedna od stavki koje se Grbinu zamjeraju od strane oponenata.

Nezadovoljan i Ostojić

 

Mnogi tvrde kako će u slučaju koalicije s Tomislavom Tomaševićem SDP-ovci priznati svoj poraz i kapitulaciju te potvrditi dominaciju platforme Možemo na lijevoj političkoj sceni, gazeći pritom vlastiti položaj.



Iako formalno to nije izgovorio stanjem u SDP-u, nezadovoljan je i Rajko Ostojić koji je nedavno Saboru dostavio zahtjev za aktivaciju svojeg  donedavno zamrznutog mandata, a njegovim povratkom u saborske klupe broj Grbinovih saborskih oponenata raste, što daje naslutiti da se šefu stranke opasno ljulja ionako klimava fotelja. Fotelju su Grbinu zaljuljali nemili događaji u osječko-baranjskom kraju gdje njihov Denis Ambruš nije uspio prikupiti dovoljan broj važećih potpisa. I dok njihov povjerenik za županiju Damir Tomić za opstrukciju krivi Bernardića, u stranci se može čuti i nešto drugačija verzija priče. Naime, Tomić je dužnost povjerenika preuzeo nakon ostavke Domagoja Hajdukovića, a njemu bliski kadrovi na teze o opstrukciji odmahuju rukom pa kažu kako je Hajduković žrtva Borisa Piložota i Biljane Borzan koja je s predsjedniko m Grbinom radila o glavi upravo Hajdukoviću koji se iz tih spletki odlučio povući i dati oostavku.

Pored svega toga u SDP-u se spominje i Vukovar u kojem su se odrekli svojeg stranačkog kolege Željka Sabe, a u stranci naglašavaju kako je situacija posebno kritična u onim sredinama u koje se Grbin osobno upleo, no naglašavaju da će baš zato nakon lokalnih izbora aktualni šef morati polagati račune članstvu, ali i onima koji mu u diskreciji spremaju napad.

Sve bi u SDP-u moglo opet eskalirati u izbornoj noći ukoliko izborni rezultati budu loši i nezadovoljavajući po njih. A kako se čini to bi se vrlo lako moglo dogoditi što će opet dovesti do novih još jačih potresa od onih lanjskih u srpnju nakon parlamentarnih izbora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI