U SDP-u se prepiru oko datuma unutarstranačkih izbora

Posljednjih dana unutar SDP-a vodila se vrlo intenzivna kampanja s ciljem odgode unutarstranačkih izbora i to za gotovo godinu dana, piše u utorak Jutarnji list.

Struja koja se za to zauzima, a jedan od njezinih eksponenata navodno je bivši predsjednik Podravkine Uprave i bivši savjetnik u Agrokoru Zvonimir Mršić, smatra da SDP ne bi trebao birati novog predsjednika stranke i novo vodstvo prije lokalnih izbora.

No, od toga, čini se, neće biti ništa. Zasad je tu ideju iz cijelog Predsjedništva SDP-a podržao jedino Franko Vidović, i to na društvenim mrežama, a većina članova Predsjedništva s kojima smo razgovarali smatra da izbore treba održati u rujnu te u političku jesen krenuti s novim stranačkim vodstvom, navodi dnevnik.

Toga je mišljenja, doznaju, i v.d. predsjednika SDP-a Zlatko Komadina.

Na zadnjem Predsjedništvu svi su bili za to da izbori budu u rujnu. Nama treba novo vodstvo i zbog Sabora. Mi u Saboru moramo imati šefa oporbe. Nemamo ni jedan argument da odgodimo izbore. Čeka nas ozbiljna jesen, proračun, korona… Moramo imati vođu, kaže sugovornik Jutarnjeg lista koji u potencijalnoj Mršićevoj kandidaturi vidi problem u tome što nije sudjelovao u izborima i ušao u Sabor.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI