U ŠIBENSKOJ BOLNICI ODLUČILI: Pri ulasku u bolnicu testiraju se svi pacijenti – i cijepljeni i necijepljeni

Izvor: Bolnica Šibenik

U šibenskoj bolnici u posljednja 24 sata preminule su dvije osobe na COVID odjelima dok se 14 pacijenata nalazi na COVID intenzivnim jedinicama, rekao je za HRT Kristijan Stipaničev, v.d. ravnatelj te bolnice.

Istaknuo je kako je donesena odluka da se pri ulasku u bolnicu testiraju svi pacijenti koji se hospitaliziraju, te oni koji prilikom pretraga generiraju aerosol – bili oni cijepljeni ili necijepljeni.

Govoreći o proboju virusa u bolnicu, Stipaničev je naglasio kako je prije dva tjedna virus “probio” na jedan od odjela. Kako je istaknuo, donijela ga je cijepljena osoba.

“Proboj smo brzom reakcijom uspjeli spriječiti i nitko se nije zarazio. Tad je donesena odluka o testiranju cijepljenih i necijepljenih koji se hospitaliziraju”, rekao je Stipaničev.

Testiraju se i pacijenti koji prilikom pretraga generiraju aerosol – gastroskopije, bronhoskopije i slično. Pacijenti su, ističe, već na to navikli jer to traje od početka listopada.Stipaničev je rekao kako “do ovog trenutka stanje nije alarmantno, imaju još kapaciteta”.

“Danas možemo malo odahnuti s obzirom na prethodne dane”, naglasio je Stipaničev.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI