U tijeku je sjednica Vlade, Plenković započeo izražavanjem sućuti za žrtve terorističkog napada

Patrik Macek/PIXSELL

Sjednica Vlade počela je izražavanjem sućuti za londonske žrtve terorističkog napada

U tijeku je 27. sjednica Vlade Republike Hrvatske.

Premijer Andrej Plenković na samom se početku osvrnuo na napad u Londonu.

“Još jednom u ime Vlade izražavam sućut britanskoj Vladi u povodu terorističkog napada u Londonu. Ovo je još jedna poruka da uz solidarnost i sućut prema našim prijateljima u UK vodimo računa o sigurnosti i zajedničkoj suradnji u borbi protiv terorizma”, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na otvorenje novog terminala Zračne luke Franjo Tuđman. Ovakva zračna luka ima sve kapacitete da postane pravi ‘hub’ za ovaj dio Europe, rekao je Plenković i zahvalio svim prethodnim vladama koje su sudjelovale u realizaciji projekta.

“Težimo da se osigura likvidnost kompanije, da se napravi restrukturiranje i dugoročna održivost i vodimo dijalog sa svim relevantnim sudionicima”, kratko je Plenković komentirao situaciju oko Agrokora, javlja HRT.



Premijer je apelirao na hrvatske navijače u povodu sutrašnje nogometne utakmice između Hrvatske i Ukrajine i izrazio nadu da taj sportski događaj prođe u mirnom sportskom ozračju i bez izgreda.

Ministar Zdravko Marić istaknuo je da se, u skladu s praksom EU-a smjernice državnih potpora odnose na istraživanje, razvoj i inovacije, zaštitu okoliša, zapošljavanje i ulaganja. Prijedlog smjernica državnih potpora ne odnosi se na regionalnu i lokalnu samoupravu.

Prihvaćen je i Nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Sporazuma o suradnji između EU-a i njezinih država članica te Švicarske u borbi protiv prijevara i drugih nezakonitih aktivnosti koje štete njihovim financijskim interesima.

Uz ostalo, bit će riječi o Prijedlogu uredbe o sastavu i strukturi postrojbi civilne zaštite i o prijedlogu odluke o prijenosu prava upravljanja stanovima u vlasništvu RH na Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Tijek sjednice pratite uživo:

Facebook Comments

Loading...
DIJELI