U vatikanskom veleposlanstvu pronađene ljudske kosti: Radi se o otetoj Emanueli?

screenshot

Nestanak Emanuele Orlandi jedna je od najvećih misterija suvremene talijanske povijesti.

“Radnici su pronašli ljudske kosti u vatikanskom veleposlanstvu u Italiji i policija istražuje taj slučaj”, priopćio je Vatikan.

Talijanski mediji su izvijestili da forenzičari pokušavaju utvrditi je li riječ o posmrtnim ostacima Emanuele Orlandi, 15-godišnje kćeri vatikanskog zaposlenika koja je nestala 1983.

Vatikan navodi da su dijelovi kostiju otkriveni tijekom obnove veleposlanstva Svete Stolice nedaleko od Galerije Borghese u Rimu.

Istragu vodi glavni tužitelj Giuseppe Pignatone.

Nestanak Emanuele Orlandi jedna je od najvećih misterija suvremene talijanske povijesti. Ona je oteta 22. lipnja 1983. nakon što je napustila obiteljski dom u Vatikanu i otišla na sat glazbene umjetnosti u Rim. Imala je 15 godina. Njezin otac bio je zaposlenik Svete Stolice.

Njezin nestanak prvotno se povezivao s mogućim pokušajem nepoznatih osoba da iznude oslobađanje Mehmeta Alija Agce, turskog napadača koji je upucao papu Ivana Pavla II 1981. U to vrijeme služio je doživotnu zatvorsku kaznu u talijanskom zatvoru.

Godine 2005. anonimna osoba nazvala je televizijsku emisiju i rekla da je tajna otmice Orlandi pokopana zajedno s Enricom “Renatinom” De Pedisom, mafijašem koji je nekoć bio na čelu ozloglašene bande Magliane koja je terorizirala Rim osamdesetih godina.

Policija je otvorila njegov grob 2012., ali su u lijesu bile samo kosti De Pedisa, ubijenog 1990. u mafijaškom obračunu.

U vatikanskom priopćenju ne spominje se Orlandi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI