U VLADI SE CRVENE I SMIJENIT ĆE GA: ‘Nema opravdanja za ovaj čin’! Cijelu noć se trijeznio u zatvoru

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Dalibor Šemper (46), predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske, jutros u 9.05 sati doveden je na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu zbog izazivanja prometne nesreće te nepružanja pomoći.

U petak u večernjim satima je pod utjecajem alkohola vozeći svoj Suzuki sletio s ceste u Štikadi kod Gračaca i udario 10-godišnje dijete. Dijete je teško ozlijeđeno, a vozač je “htio napustiti mjesto događaja bez da ozlijeđenom dječaku pruži pomoć iako je to mogao učiniti”, objavila je policija.

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga u subotu je potvrdila da je 46-godišnji muškarac koji je pijan automobilom sletio s kolnika i naletio na desetogodišnjeg dječaka te pokušao pobjeći s mjesta nesreće, predstojnik njezinog ureda, Dalibor Šemper.

Šemper je, nakon kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku u Gospiću te je zaradio kaznenu prijavu zbog prometne nesreće i nepružanja pomoći. Anja Šimpraga ranije je potvrdila kako će pokrenuti njegovo razrješenje s dužnosti predstojnika ureda.

“Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim djelatnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dječaka”, rekla je Šimpraga.



 

 

Na stranicama Vlade piše kako je Šemper rođen 1976. Na Pravnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 2004., a 2007, je položio pravosudni ispit.

Iste godine kad je diplomirao zapošljava se kao samostalni upravni referent u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Godinu poslije počinje kao sudački vježbenik na Prekršajnom sudu u Zagrebu, a 2007. pravnik je u jednoj kompaniji. Zatim je sudski savjetnik na Visokom prekršajnom sudu, a od 2009. počinje njegova tajnilka karijera. Bio je tajnik predstojnika Ureda Koordinacije za unutarnju politiku, tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za unutarnju i vanjsku politiku, tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom…

Predstojnik Ureda potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske je od prošle godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI