U VLADI SPOMINJU ‘MINI REKONSTRUKCIJU’! Vrlo upitan položaj troje ministara: Tko se najviše treba zabrinuti?

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nije nikakva tajna da premijer Andrej Plenković već neko vrijeme razmišlja o rekonstrukciji Vlade. Na tom tragu je i rečenica ‘Potrebne su nam promjene’, čime stanje u aktualnoj Vladi komentiraju bliski suradnici premijera Andreja Plenkovića.

Premijeru nije lako slušati a i još manje trpjeti i nositi s brojnim aferama i problemima u kojima se spominju i nalaze njegovi ministri.

Troje ministara upitno?

Jedan od onih koji su se ovih dana našli u problemima jest ministar zdravstva Vili Beroš, o čijem je odlasku iz vladajućih redova premijer doista ozbiljno, no čini se da ga je od odlaska zasad spasila- oporba.

Međutim, Plenkovićevi suradnici tvrde kako će se Beroš naći na listi za otpis kada i ako se premijer odluči za malu rekonstrukciju svoje Vlade kao što je to činio u prošlom mandatu pa upozoravaju da nije nemoguće da se to odvije nakon što završe lokalni izbori, ili početkom jeseni odnosno u rujnu.



Kada govore o potencijalnoj rekonstrukciji Vlade Plenkovićevi kolege spominju i ministra gospodarstva Tomislava Ćorića na kojeg se također veže niz afera, a koji nije osvojio simpatije i naklonost premijera budući da do sada nije iznjedrio niti jednu konkretniju reformu o kojoj se stalno govori. Konkretnih reformi nema ni u ministarstvu poljoprivrede pa ni fotelja resorne ministrice Marije Vučković nije sigurna. Njen položaj je od samog starta bio vrlo upitan jer su se mnogi i usporotivili njenom dolasku na položaj ministrice poljoprivrede.

Distancirao se od Božinovića

Plenkovićevi suradnici kažu kako premijerovo povjerenje uživaju Tomo Medved, ministrica Brnjac te mlada ministrica  Nataša Tramišak, dok se od ministra Božinovića u posljednjih nekoliko mjeseci dosta distancirao.

Na distanci je prvi čovjek Vlade i od ministra prometa Olega Butkovića, ali je zato blizak s Goranom Grlićem Radmanom, šefom diplomacije koji prema Plenkovićevom mišljenju svoj posao obavlja korektno i zadovoljavajuće.

Više je premijer očekivao od ministra Ivana Malenice no njegov položaj u ministarstvu pravosuđa i uprave nije upitan, neupitno je da će Plenkovićev suradnik na duge staze ostati Zdravko Marić, ali i mladi Josip Aladrović na kojeg ozbiljno računa.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI