U VOJARNI ‘TIGROVA’ U ZAGREBU: Od 5. do 7. rujna provodit će se uvježbavanje pripadnika HV-a, mole se građani za strpljenje

Foto: Medijski tim OSRH

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, od 5. do 7. rujna, provodit će se uvježbavanje pripadnika Hrvatske vojske, objavio je MORH u priopćenju.

Napisali su da uslijed toga, može doći do povećane buke zbog korištenja manevarskog streljiva. Građane mole za strpljenje i razumijevanje.

Podsjetimo, snažan tutanj uznemirio je i uplašio stanovnike Zagreba i okolice 2. srpnja, oko 12,20 sati. Iako su neki od njih smatrali da je riječ o eksploziji ili potresu, ispostavilo se da je riječ o testiranju MIG-a koji je probio zvučni zid.

O tome se tada oglasio i ministar obrane Mario Banožić.

Evo što je tada rekao:“Žao mi je što je današnji probni let zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uznemirio građane Grada Zagreba. Došlo je do evidentnog propusta u radu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a time i Glavnog stožera Oružanih snaga koji su, putem uobičajenih kanala komunikacije, propustili unaprijed obavijestiti javnost o mogućem probijanju zvučnog zida. Od Glavnog stožera OS RH, načelnika admirala Roberta Hranja i zapovjednika HRZ-a, brigadnog generala Michaela Križanca zatražio sam hitno izvješće o tome zašto se propust dogodio i tko je za njega odgovoran”, rekao je tada Banožić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI