U ZAGREB STIŽE TONY BLAIR: Bivši britanski premijer sudjelovat će i na Konferenciji veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika

Screenshot

Premijer Andrej Plenković primit će bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira, u srijedu, 25. kolovoza, u 15 sati, u Banskim dvorima.

Tijekom boravka u Zagrebu bivši britanski premijer sudjelovat će i na Konferenciji veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske, koja će se održati u četvrtak, 26. kolovoza, u zagrebačkom hotelu Westin.

Tony Blair je 1997. godine postao prvi laburistički premijer Ujedinjenog Kraljevstva nakon osamnaest godina. Kao kandidat laburističke stranke pobjeđuje i na izborima za parlament 2001. godine, te ponovno 2005. godine.

Položaj premijera napustio je 27. lipnja 2007. godine u korist svog stranačkog kolege Gordona Browna kojem je prethodno ustupio i položaj šefa Laburističke stranke. Istoga dana predstavnici UN-a, SAD-a, Europske unije i Rusije imenovali su Blaira za svog posebnog izaslanika za Bliski istok.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI