U ZNAK SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE: Izaslanstvo grada Zagreba položilo vijence

Izvor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Vijence kod Spomen obilježja Glas hrvatske žrtve – Zid boli i kod Središnjeg križa na groblju Mirogoj u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u srijedu je položilo izaslanstvo Grada Zagreba.

Izaslanstvo su predvodili gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović.

“Vukovar, kao mjesto posebnog pijeteta ima posebnu ulogu i mjesto u povijesti uspostave samostalne Republike Hrvatske i predstavlja simbol hrabrosti i nesebične žrtve. Ovim simboličnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odajemo počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje”, rekao je Tomašević.

U izaslanstvu Grada Zagreba bili su zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih, zastupnici u Gradskoj skupštini i članovi Odbora za branitelje Daniela Širinić, Svibor Jančić i Tihomir Milovac.

Gradonačelnik Tomašević u četvrtak ide u Vukovar gdje će sudjelovati u Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2021. pod nazivom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI