U Zvorniku obitelji žrtava zločina očekuju potvrđivanje doživotne kazne Ratku Mladiću

U Zvorniku i okolini danas se čeka konačna presuda ratnom zločincu Ratku Mladiću, a obitelji žrtava očekuju da pravda bude zadovoljena i da sud u Hagu potvrdi Mladiću doživotnu kaznu zatvora.

Islam Mehmedović u Srebrenici je ostao bez oca i za njega nikakva kazna nije zadovoljenje pravde.

“Očekujem da će sud u Hagu potvrditi doživotnu kaznu zatvora za ratnog zločinca Ratka Mladića. Pravično bi bilo da se presuda za genocid proširi i za druge opštine poput Prijedora. Kao netko čiji je otac zarobljen a zatim vezan strijeljan u genocidu u Srebrenici, ne mogu biti zadovoljan nikakvom kaznom ovom krvniku, jer zahvaljujući njemu kao zapovjedniku ostao sam bez oca i mnogo članova uže i šire porodice”, izjavio je Mehmedović

Enida Mehinović imala je tri godine kada su joj 1. lipnja1992. godine ubili oca, djeda, četvoricu amidža i dva amidžića. U jednoj točki optužnice danas se Mladiću izriče presude i za ove zločine u Zvorniku.

“Onima kojima su životi uništeni, ova presuda donijet će nekakvo olakšanje i na neki način dati oduška svima nama da smo se bar za nešto izborili. Meni osobno malo mu je i doživotna, a malo mi zato što dobar dio života je proveo na slobodi, a ovo malo što mu je ostalo da odsluži, gospodski život ima, nažalost. Prekasno nekako ova pravda ga stiže”,  izjavila je Mehinović.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI