UBIJEN VOĐA ISIL-A? Trump se sprema dati vrlo važnu izjavu, SVIJET U IŠČEKIVANJU!

Screenshot

Sjedinjene Države provele su operaciju kojoj je meta bio vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi, rekao je za Reuters američki dužnosnik koji je želio ostati neimenovan, dok se predsjednik Donald Trump sprema dati “vrlo važnu izjavu”.

Anonimni izvor nije otkrio detalje operacije i nije rekao je li ona bila uspješna.

Newsweek, citirajući američkog vojnog dužnosnika koji je dobio informacije o rezultatima operacije, piše da je al-Bagdadi ubijen u napadu. Po listu, operacija je provedena u sirijskoj sjeverozapadnoj provinciji Idlib, a izvele su je posebne snage nakon što su dobile obavještajne podatke.

CNN, pak, neslužbeno doznaje da je islamski vođa tijekom navedene akcije počinio samoubojstvo, odnosno da je aktivirao prsluk s bombama.

Bijela kuća objavila je da će američki predsjednik Donald Trump imati “vrlo važnu izjavu” u nedjelju ujutro, ali nije dala druge pojedinosti. U elektroničkoj pošti poslanoj kasno u subotu, glasnogovornica Bijele kuće Hogan Gidley samo je rekla da će obraćanje biti u Bijeloj kući u 9 sati po lokalnom vremenu (13:00 po GMT-u) u nedjelju.Taj je poziv poslan vrlo brzo nakon što je Trump tvitao da se “nešto veliko upravo dogodilo”.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI