UČENICI SE VRAĆAJU U SVOJE ŠKOLE: Tomašević: ‘Radovi teku po planu i obnovljene škole bit će spremne za početak nove školske godine’

Tomislav Tomašević/Facebook

Nakon zagrebačkog potresa mnoge škole su uništene i zahtijevale su temeljitu obnovu. Napokon se učenici u novoj školskoj godini mogu vratiiti u neke od njih. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio je na svojoj Facebook stranici slike i informacije o obnovi škola u Zagrebu.

“Nakon prve cjelovito obnovljene zgrade od potresa, OŠ Miroslava Krleže na Kaptolu, dovršava se i druga – OŠ dr. Ivana Merza u Ulici Račkoga. Tako se 400-tinjak djece i njihovih nastavnika/ca napokon se vraća u svoju novu/staru školu čime prestaje njihovo podstanarstvo u tri druge škole. Uz to što je zgrada gotovo posve nalik izvornoj, ojačana je na tzv. razinu 3, instalacijski obnovljena i vrhunski opremljena”, napisao je Tomašević.

Dodao je da su uz gradilište OŠ dr. Ivana Merza, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Luka Juroš obišli i gradilište OŠ Ksaver Šandor Gjalski u Mlinarskoj.

“Radovi teku po planu i obje škole bit će spremne za početak školske godine, kao i OŠ Vugrovec-Kašina, dok će OŠ Petra Zrinskog u Krajiškoj biti završena do kraja 10. mjeseca”, napisao je Tomašević.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI