Udruga branitelja UHBDR91: Osoba godine je Kolinda Grabar-Kitarović!

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

"Riječ je o prvoj ženi na čelu slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, koja se s iznimnim uspjehom borila i bori za izgradnju stabilne demokracije i za pobjedu ostvarenu na temeljima Tuđmanove politike pomirbe u Domovinskome ratu"

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, i ove je godine, po treći put, proglasila Osobu godine, a to je priznanje za 2016. dobila Kolinda Grabar – Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, prenosi Narod.hr.

“Riječ je o prvoj ženi na čelu slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, koja se s iznimnim uspjehom borila i bori za izgradnju stabilne demokracije i za pobjedu ostvarenu na temeljima Tuđmanove politike pomirbe u Domovinskome ratu, koja se zalagala i zalaže za ljude koji su bili prvi kad je trebalo, a poglavito za hrvatske stradalnike, koja je moralno i politički osudila jugoslavenski komunistički režim kao totalitaran te dala poticaj za otkrivanje krivca za najteže oblike državnoga terora u tom razdoblju”, istaknuo je Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

“Iznimno je mnogo učinila na vanjskoj politici, predstavljajući u svijetu Hrvatsku kao zemlju u koju treba doći, investirati i na kraju krajeva ovdje i ostati. Pozivala je i poziva hrvatske iseljenike da se vrate, jer su našoj zemlji, kako je rekla, potrebna iskustva drugih sustava kako bi postali bolji i naučili vjerovati u vlastite snage i mogućnosti”, rekao je Pavković dodavši kako je ukazala je i ukazuje na trenutačno najveći problem u Hrvatskoj, a to je uz ostalo demografija, odnosno pad nataliteta te odlazak građana u inozemstvu, što se mora zaustaviti.

“Bori se za jednakost svih krajeva u Hrvatskoj, a osobitu pažnju posvećuje onim dijelovima koji su dali veliki doprinos tijekom rata, a danas su ne svojom krivnjom ostali na margini. Na kraju krajeva, ona nema dvojbe tko je bio agresor, a tko žrtva te da hrvatskim braniteljima, na čelu s dr. Franjom Tuđmanom, pripadaju sve zasluge za stvaranje hrvatske države. Prije gospođe Kolinde Grabar-Kitarović ovo je priznanje dodijeljeno hrvatskom stradalniku Đuri Glogoškom i generalu Mladenu Markaču”, zaključio je Pavković.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI