UDRUGE O DOGRADONAČELNICI: Što je Danijela Dolenec govorila o vrtićima?

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja, udruga U ime obitelji i Građanska inicijativa U djeci je budućnost optužile su zagrebačku dogradonačelnicu Danijelu Dolenec za iznošenje netočnih informacija oko broja mjesta u vrtićima, kao i mogućnosti zadržavanja statusa roditelja odgojitelja, navode u priopćenju.

Tri udruge govore kako nije točna izjava Danijele Dolenec da Odluka o izmjenama mjere roditelj odgojitelj, osim mogućnosti zaposlenja, dozvoljava roditeljima da uz zadržavanje statusa odmah upišu djecu u vrtiće, u kojima još ima 380 slobodnih mjesta.

Udruge su iznijele i kako izmjena mjere roditelj odgojitelj za aktualne korisnike, koja stupa na snagu 1. svibnja, djeca u dobi od tri do šest godina moći će se upisivati u vrtiće uz istovremeno primanje naknade od 1000 kuna.

No, svaki roditelj odgojitelj koji sada pokuša upisati dijete u vrtić mora prekinuti svoj status korisnika, ističu udruge. Roditelji koji su nakon izjave Dolenec zatražili informaciju od vrtića mogu li upisati svoju djecu, dobili su odgovor da kao korisnici mjere uz obaveznu dokumentaciju moraju priložiti i potvrdu da su prestali koristiti novčanu pomoć za roditelja odgojitelja, dodaju iz tri udruge.

Udruge su istaknule i kako mnogi vrtići nemaju mjesta za novu djecu, te da broj slobodnih mjesta kojima odgovaraju na upite roditelja nije u skladu s evidencijom Grada Zagreba na koju se poziva Dolenec.



Po podacima koje iznose udruge, postojećih je korisnika mjere roditelj odgojitelj oko 5700, a brinu se za više od 20.000 djece.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI