UGLEDNI PSIHIJATAR SE ‘OBRUŠIO’ NA KOMORU I TRAŽI ODGOVORE! ‘Ni sam se nije cijepio a bio je jedan od glavnih promotora cijepljenja’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX, Goran Mehkek / CROPIX

Ugledni psihijatar Herman Vukušić “očitovao” se Hrvatskoj liječničkoj komori koja planira pokrenut postupak protiv doktora Tomasovića.

Njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

“Hrvatska liječnička komora (HLK) zatražila je službeno očitovanje dr. Hrvoja Tomasovića zbog njegovih FB objava u slučaju smrti novinara Indexa, Vladimira Matijanića. Kao i u slučaju pokojnog dječaka Gabrijela Bebića iz Metkovića, HLK opet pod pritiskom medija ne obavlja svoju osnovnu zadaću, a to je zaštita digniteta medicinske struke i SVOJIH ČLANOVA.

Da rezimiramo:

– pokojni Matijanić bio je jedan od glavnih promotora cijepljenja na portalu koji je zagovarao uskraćivanje medicinske skrbi za necijepljene, a da se pri tome nije ni sam cijepio usprkos savjetima struke;– pokojnik i njegova partnerica iz samo njima znanih razloga snimali su razgovore s Hitnom službom, a da pri tome nisu napomenuli kako razgovor snimaju, što otvara neka pitanja njihove motivacije za taj čin;

– Ministarstvo zdravstva u svojem je inspekcijskom nalazu potvrdilo da propusta u pružanju skrbi Matijaniću nije bilo, na što su se odmah javili svjetski priznati “medicinski autoriteti” poput predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) i bivšeg notornog ministra policije kojemu je upravo hrvatska medicina do sada već najmanje dva puta spasila život;

 

– brojevi telefona dr. Tomasovića postali su javni djelovanjem vlasnika Indexa, što također ulazi u krug pravne zaštite koju HLK mora statutarno pružati svojim članovima;

– kao šećer na kraju dolazi i FB objava partnerice pokojnog Matijanića s fotografijom na kojoj njezin pesek zapišava hrvatsku zastavu, što vlasnica rječito podržava. Složit ću se sa svima koji kažu da se dr. Hrvoje Tomasović možda nespretno izrazio u svojim objavama, ali kada se uzuzmu sve manipulacije njegovim riječima, sukus poruke ostaje isti:

“Žao mi je pokojnika i premda se ideološki nismo slagali uvijek bih mu pomogao kao što sam to učinio za sve koji su me tražili”.

Naposljetku, dr. Tomasović dragovoljac je Domovinskog rata, sudionik konvoja za Novu Bilu i nekoliko godina za redom od samih pacijenata najbolje ocijenjeni abdominalni kirurg u Hrvatskoj. Nekada bi HLK s indignacijom reagirala na ovakve situacije u kojima se poziva na javni linč protiv njihovog cijenjenog člana. Ova HLK je nešto sasvim drugo”, zaključuje Herman Vukušić u svojoj objavi.

Prema pisanju hrvatskog portala specijaliziranog za fact checking, Povjerenstvo ministra zdravstva zaključilo je da nije bilo propusta u liječenju Vladimira Matijanića. Faktograf piše da postoji obilje dokaza da to nije točno.  Više pročitajte ovdje.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI