UGLEDNU LIJEČNICU JE SVE ŠOKIRALO! Napravila neobičan potez nakon smrti novinara: ‘Odnesite to u bolnicu i spasite život’

Nikola Vilić/Cropix

Ugledna hrvatska liječnica Nela Sršen  kirurginja, članica tima za transplantaciju jetre Sveučilišne bolnice u Padovi  u petak je u Splitu nepoznatom gospodinu u jednom kafiću predala pune dvije doze Paxlovida uz napomenu da da ih dostavi nekome u bolnici.

Sve je osvanulo i na Facebooku pa se vijest vrlo brzo proširila.

“Bila je šokirana tragičnim ishodom gospodina Matijanića, pričala je dirljivo i molila da se iskoristi i pomogne potrebnima. Bili smo svi iznenađeni i slušali je. Da li je moguće da ta žena ostavi dvije doze koje će nekome spasiti život? Da nismo vidjeli, ne bi vjerovali.

Sjedili smo blizu njenog stola, bili smo znatiželjni i ganula nas je svojim govorom. Bili smo u nevjerici da netko može biti tako brižan i misliti na druge. Svaka joj čast. Da ima takvih liječnika koji odlučuju, ova bi zemlja bila puno drugačija”, piše u Facebook objavi.

Sjetila se, kaže, da ima dvije pune doze Paxlovida u Italiji te je organizirala da joj budu dostavljene.Kazala  je da bi Matijanić možda preminuo i da je dobio lijek, ali da treba učiniti sve što se može da se životi spase.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI