UGOSTITELJI OGORČENI POREZNOM PRESIJOM! U Vladi ističu kako poreznici ‘samo rade svoj posao’

Foto: Cropix

Nakon što je u javnosti odjeknulo da su vlasnici poznatih ugositeljskih objekata počeli dobivati porezna rješenja s iznosima koje “lete u nebo”, oglasili su se iz Vlade i pojasnili o čemu je riječ.

“Što se tiče pojačane kontrole Porezne uprave, nadzor je zahvatio oko tisuću ugostitelja i kod njih 800 nisu utvrđene nepravilnosti, ali kod ostalih jesu te je Porezna sukladno tome i postupila. Ne radi se o nikakvoj presiji, već oni samo rade svoje posao”, rekli su iz Vlade.

Ugostitelji smatraju kako je riječ o poreznom udaru na njihove restorane i ugostiteljske objekte.

Kako je objavio Jutarnji list, većina onih s kojima su razgovarali ovih je dana na kućne adrese ili zasad usmenim putem dobila rješenja prema kojima državi na ime PDV-a duguju iznose u rasponima od 500 tisuća do navodno četiri milijuna kuna.

Kako se čini, riječ je tek o početku porezne presije koja bi se trebala provesti sve do krajnjeg juga Jadrana.



Navodno se radi o tome da je Porezna procijenila da trošak namirnica u konačnoj cijeni obroka ne smije biti veći od 40 posto, a tamo gdje su pronašli da je taj udio bio viši, odlučili su na razliku naplatiti PDV smatravši da se ne radi o stvarnim cijenama već o načinu prikrivanja neprijavljenih računa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI