UHIĆEN ‘FANTOM S TREŠNJEVKE’! Uhodio 24-godišnjakinju i izazivao u njoj strah za vlastitu sigurnost

ilustracija

Policijski službenici u ponedjeljak oko 22,10 sati zaprimili su dojavu građanina da je u Ivanečkoj ulici na Trešnjevci uočio osobu u dvorištu koja gleda kroz prozore kuće.  Dolaskom policajaca na adresu, muškarac je već bio pobjegao, ali temeljem dobivenih informacija policajci s Trešnjevke krenuli su u potragu za njim. Brzo su na terenu uočili moguću traženu osobu, koju su doveli u službene prostorije.

Kroz kriminalističko istraživanje, policijski službenici su utvrdili da je 41-godišnjak osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela “Nametljivo ponašanje” na štetu 24-godišnjakinje, objavila je zagrebačka policija.

Sumnja se da je od početka travnja do polovine srpnja 2020. godine u više navrata pratio te uhodio oštećenu osobu, pokušavajući s njom uspostaviti kontakt koji je ista nedvojbeno odbijala.

Bez njezine volje ju je dočekivao ispred adrese zaposlenja da bi se potom s biciklom vozio pored nje sve do adrese stanovanja što je kod iste izazivalo tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost.

Osumnjičeni je i u 2022. godini, točnije od sredine ožujka pa sve do uhićenja, nastavio s gotovo identičnim protupravnim ponašanjem nastavljajući izazivati strah oštećene.



Kroz provedeno kriminalističko istraživanje policijski službenici s Trešnjevke su došli do korisnih saznanja da se 41-godišnjak u proteklom razdoblju ponašao i društveno neprihvatljivo na način da je zalazio u dvorišta obiteljskih kuća te zagledavao se kroz prozore, ali čime nije ispunio obilježja kaznenog djela i prekršaja.

Zbog svoga takvog učestalog neprihvatljivog i nadasve neobičnog ponašanja, građani su ga prozvali “Fantomom s Trešnjevke”.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu

Facebook Comments

Loading...
DIJELI