UHIĆEN KREATOR STRANICE ‘HRVATSKE IZDAJICE’: Objavio popis javnih osoba s osobnim podacima

ilustracija

PU virovitičko-podravska priopćila je kako je prijavila 50-godišnjeg talijanskog državljanina s područja Primorsko-goranske županije za sumnju da je izradio web stranicu “Hrvatske izdajice” te unošenje osobnih podataka koje je prikupljao i obrađivao protivno zakonu.

Na ovoj web stranici pojavila su se imena s osobnim podacima članova stožera civilne zaštite, ali i premijera te predsjednika.

PU virovitičko-podravska kaže priopćila je kako je dovršila kriminalističko istraživanje koje je započeto u prosincu 2021., a kada se u javnosti pojavila stranica “Hrvatske izdajice” na kojoj je objavljen popis javnih osoba s njihovim osobnim podacima.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, koje je provedeno u suradnji s policajcima PU primorsko-goranske, osumnjičenik je ispitan, a tijekom pretrage su mu oduzete elektroničke naprave, kažu iz PU virovitičko-podravske.

Stranica “Hrvatske izdajice” je osmišljena za vrijeme pandemije koronavirusa kao baza podataka u koju posjetitelji unose imena i podatke osoba za koje smatraju da ih treba linčovati. “Popisivače” se pozivalo putem društvenih mreža da, osim imena i kontakta “izdajica” objave njihove adrese stanovanja te identitete članova uže obitelji.Facebook Comments

Loading...
DIJELI