Uhićen vjeroučitelj koji je pozivao na stijeljanje Mesića i Pusićke

Facebook

Snimka s njegovog sata vjeronauka u zagrebačkoj osnovnoj školi Matija Gubec šokirala je javnost

Zagrebačkom vjeroučitelju Krešimiru Bagariću određen je istražni zatvor zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Snimka s njegovog sata vjeronauka u zagrebačkoj osnovnoj školi Matija Gubec šokirala je javnost nakon što je u njoj između ostalog pozivao na strijeljanje Vesne Pusić i Stipe Mesića nakon presude šestorci iz BiH.

Bagarić je ispitan zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu ispitan je hrvatski državljanin (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz članka 325. stavka 1. Kaznenog zakona. (29. 12. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 29. studenog 2017. od 14,00 do 14,45 sati tijekom nastave vjeronauka u osmom razredu jedne zagrebačke osnovne škole, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika; u nakani izazivanja netrpeljivosti i spremnosti na nasilno ponašanje prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti; podučavajući djecu kao vjeroučitelj iznosio diskriminatorne stavove te iskazivao prijezir i nesnošljivost prema pripadnicima spomenute nacionalnosti i vjeroispovjesti.



Osnovano se sumnja da je time nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti.

Ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 38-godišnjaka na temelju članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku. Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. ZKP-a”, objavljeno je na stranicama Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI