UHIĆEN VOZAČ KOJI JE U PROMETNOJ NESREĆI USMRTIO DIJETE: Policija traži očevica nesretnog događaja

Foto: MUP

U mjestu Štefanec u petak se dogodila teška prometna nesreća u kojoj je poginulo dijete. Međimurska policija objavila je detalje nesreće te otkrila kako je uhićen vozač koji je uzrokovao nesreću. Ujedno pozivaju očevica nesreće da se javi u policiju.

Podsjetimo, nesreća se dogodila oko 17,30 sati na raskrižju ulica Zrinskih i Vladimira Nazora, u trenutku kada je 44-godišnji vozač BMW-a 316 I, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao Ulicom Zrinskih, pod utjecajem alkohola od 0,79 g/kg.

Policija je priopćila da je vozač pretjecao zasad nepoznato teretno vozilo i osobni automobil kojim je upravljala 51-godišnja vozačica i skretala u Ulicu Vladimira Nazora. Vozač BMW-a se prije pretjecanja nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i pritom nije vodio računa o položaju te o smjeru i brzini kretanja. Ujedno, pretjecao je preko pune linije i neposredno ispred raskrižja.

Svojim je vozilom udario u vozilo 51-godišnjakinje, a nakon sudara došlo je do zanošenja i rotiranja BMW-a po kolniku i nogostupu te udara u bicikl na kojem je na nogostupu bilo dijete. Uslijed siline udara, dijete je tijelom udarilo u obližnji prometni znak, dok je BMW stražnjim dijelom udario u betonski stup javne rasvjete i drugi prometni znak. Vozilo se nastavilo rotirati te je udarilo i u drugo dijete koje je gurajući bicikl prelazilo obilježeni pješački prijelaz.

Na mjestu događaja liječnik hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt djeteta koje je na biciklu bilo na nogostupu, dok su drugo dijete i 46-godišnji putnik iz BMW-a prevezeni u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u nesreći zadobili ozljede, a za sada se ne zna težina ozljeda.Vozač BMW-a je uhićen te će tijekom subote uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Policija poziva vozača teretnog vozila s pridodanim priključnim vozilom, nevjerojatnije marke Scania, da se javi u Policijsku postaju prometne policije Čakovec ili putem telefona pozivom na broj 192.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI