UHIĆEN ZAGREBAČKI ‘KRALJ KOŠEVA ZA SMEĆE’! Poduzetnik je otprije poznat zbog veze s jednom od najpoznatijih Hrvatica!

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Polako se raspliću brojna uhićenja koja je USKOK proveo tijekom današnjeg i jučerašnjeg jutra u Zagrebu.

Kako prenosi Večernji list, jedan od krakova odnosi se koševe za smeće. PNUSKOK je objavio da je dovršio kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom i trgovačkim društvom iz Zagreba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o poduzetniku Igoru Maksimilijanoviću i njegovoj tvrtki Dobra reklama.

Podsjetimo, tvrtka Dobra reklama sklopila je 2013. ugovor s Gradom Zagrebom o besplatnim koševima za smeće, na kojima je onda Maksimilijanovićeva tvrtka postavljala reklame.

Oštetio proračun države i Grada

PNUSKOK sad tvrdi da je Maksimilijanović darovao Gradu Zagrebu 1012 koševa za otpad, ali nije te darove uredno evidentirao u poslovnim knjigama, već je te koševe i dalje neistinito iskazivao kao dugotrajnu materijalnu imovinu. Maksimilijanovića se tereti da nije platio PDV te da je neosnovano umanjivao obvezu plaćanja poreza na dobit pa tako na neto nabavnu cijenu koševa za otpad nije obračunao PDV pri darovanju.



 

PNUSKOK tereti Maksimilijanovića da je tako utajom poreza stekao nepripadnu materijalnu dobit od 580.611,83 kune, čime je oštećen državni proračun RH za 346.359,69 kuna, a proračun Grada Zagreba za 234.252,14 kuna.

Maksimiljanović je inače u javnosti bio više poznat po vezi sa Sanjom Duggan, jednom od najpoznatijih hrvatskih džetseterica.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI