UHIĆENI ŠEGOTA STIGAO U ZAGREB, OBAVLJEN PRETRES UREDA: Zajedno s još četvero uhićenih odlaze u USKOK na ispitivanje

Foto: Robert Anić/ PIXSELL

Nakon što je u srijedu ujutro uhićen u Dubrovniku, bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb, Patrik Šegota doveden je u Zagreb.

U pratnji policije odveden je u svoj ured u Zagrebparking, gdje je obavljen pretres. Nakon pretresa očekuje se da će još četvero uhićenih, Tamara ŠegotaDrago Pleše te dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama, biti dovedeno na ispitivanje u USKOK, nakon čega će USKOK odlučiti hoće li zatražiti istražni zatvor.

Kako doznaje Jutarnji list, policija i Uskok sumnjiče Šegotu da je jednome poduzetniku pogodovao pri dobivanju poslova s grobljima vrijednih oko četiri milijuna kuna, a da mu je ovaj zauzvrat platio oko 670.000 kuna.

Privedena sestra Patrika Šegote, Tamara Šegota navodno je uhićena jer je sporno njezino poslovanje preko tvrtke Notitia s građevinskim poduzetnikom Nenadom Bukovcem koji je obavljao radove i za Gradska groblja. Ured tvrtke Notitia u Osijeku također je pretresen u srijedu.

Istražitelji su u Gradskim grobljima satima pregledavali dokumentaciju iz ureda Drage Pleše, dok je        Nenad Bukovec prošlog tjedna, koji je bio naručitelj spornih kućica na Mirogoju, prošlog tjedna počinio samoubojstvo.



Među uhićenima su i dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama, javlja N1.

Današnja uhićenja u Zagrebu komentirao je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Što se tiče Šegote, psotoje informacije da je u svojstvu okrivljenika. Mogu reći da je to nešto što sam najavio, da očekujem daljnja uhićenja, budući su krakovi ove korupcijske hobotnice u Zagrebu i gradskim poduzećima dosta veliki i rasprostranjeni. Mi smo voljni i spremni na suradnju s istražnim tijelima, uz persumpciju nevinosti svih osumnjičenih, želimo da se razriješe korupcijske radnje”, kazao je Tomašević na presici.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI