UHIĆENJA NAKON STRAVIČNOG PADA ŽIČARE: Troje privedenih proveli ‘svjesnu akciju’ i namjerno ostavili uređaj koji deaktivira kočnicu?

Foto:Twitter

Policija je privela tri osobe nakon pada žičare u Italiji u kojem je poginulo 14 ljudi.

Među poginulima je bilo i dvoje djece.

Nesreća se dogodila u nedjelju u talijanskoj regiji Pijemont.


U kabini se nalazilo 15 osoba, a žičara se u trenutku nesreće kretala prema planinskom vrhu Mottarone.

Pad žičare preživjelo je samo jedno dijete, petogodišnji Eitan Biran. Izgubio je gotovo cijelu obitelj, majku, dvogodišnjeg brata, baku i djeda. U bolnicu je odvezen u kritičnom stanju s višestrukim prijelomima. Talijanska politika privela je inženjera žičare, direktora službe i operativnog šefa službe, piše Mirror.Istražitelji su otkrili da je sustav sigurnosnog kočenja bio ‘namješten’ kako bi se izbjeglo kašnjenje žičare, rekla je za ANSA-u javna tužiteljica Olimpia Bossi.

Trojica uhićenih su provela ‘svjesnu akciju’, rekla je Bossi, dodajući da je, kako bi se izbjeglo zaustavljanje servisa, na žičari ostavljen uređaj koji deaktivira kočnice u slučaju nužde, što znači da se sigurnosni sustav nije aktivirao kad je pukao nosivi kabel. Uhićene se tereti za ubojstva iz nehaja, izazivanje nenamjerne katastrofe i uklanjanje instrumenata za sprječavanje nesreće.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI