UHIĆENJA U ŠIBENIKU, TRAJU PRETRESI STANOVA I KUĆA! O novoj akciji se oglasili USKOK i MUP

Foto: Cropix/Ilustracija

Nakon što je Državno sudbeno vijeće skinulo sudački imunitet šibenskoj sutkinji Maji Šupe, djelatnici PNUSKOK-a krenuli su u već pripremljenu akciju njezina uhićenja zbog sumnje da je primila 15 tisuća eura mita kako bi donijela oslobađajuću presudu u slučaju zagrebačkog poduzetnika Blaža Petrovića.

Policijski su istražitelji po nalogu USKOK-a uhitili i Petrovića te bivšeg vijećnika HDZ-a i odvjetnika Branimira Zmijanovića.

O svemu se oglasio i MUP.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su danas tijekom poslijepodneva realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje koruptivnih kaznenih djela.

Postupanja su u tijeku na području policijskih uprava zagrebačke, šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske te slijedi provođenje hitnih dokaznih radnji.Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba bit će podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku u Splitu”, navodi MUP u priopćenju.

Priopćenjem se oglasio i USKOK:

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije prema više hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili koruptivna kaznena djela.

U ovom trenutku može se potvrditi da se, među ostalima, postupa i prema sutkinji Općinskog suda u Šibeniku.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, navodi USKOK.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI