UHIĆENO 25 RUSKIH DIVERZANATA: Spriječen četvrti pokušaj ubojstva ukrajinskog predsjednika? On se obratio talijanskom parlamentu

Foto: Screenshot/YouTube

Navodno je zaustavljen četvrti pokušaj ubojstva ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, prenosi Bild. Ukrajinska protuobavještajna služba zaustavila je mogući pokušaj atentata na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Skupina ruskih diverzanata, predvođena agentom tajne službe, uhićena je u gradu Užgorodu u graničnom trokutu između Ukrajine, Slovačke i Mađarske, izvijestila je agencija Unian, a prenosi Bild.

Osim napada na Zelenskog u Kijevu, naredba u kojoj je sudjelovalo otprilike25 ljudi uključivala je i izvršenje niza sabotažnih djela u vladinoj četvrti i drugim dijelovima Ukrajine. Htjeli su se pretvarati da su pripadnici teritorijalnih jedinica Ukrajine i na taj način doći do Kijeva. Informacija se nije mogla neovisno provjeriti, piše Bild.

A ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se talijanskom parlamentu videolinkom.  Talijanskim zastupnicima rekao je da je Ukrajina “na rubu da preživi rat s Rusijom” te upozorio da Moskva želi kroz Ukrajinu ući u ostatak Europe. “Za rusku vojsku Ukrajina predstavlja vrata Europe, kroz koja žele provaliti, ali barbarizmu ne smijemo dozvoliti da prođe”, rekao je Zelenskij.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI