UJEDINJENJE DESNICE MOGLO BI POĆI PO KRIVU: Otpirila ih je Esih, a to bi mogli učiniti Škoro i sestra

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Ujedinjenja Hrvatskih suverenista na Sabor koji je najavljen za dana mogao bi poći po krivu.

Naime, kako je za Dnevno.hr otkrio izvor blizak hrvatskoj desnici, iako su najavljivali ujedinjenje HKS-a Marijana Pavličeka, Hrasta Ladislava Ilčića i Neovisnih za Hrvatsku Brune Esih, do toga u maloj dvorani ‘Vatroslava Lisinskog’ ipak neće doći.

Neovisni za Hrvatsku neće pristupiti novoj stranci, niti će ta stranka biti ugašena u Ministarstvu uprave, zato joj je kao nadomjestak došla stranka Generacije obnove Frana Čirka s daleko manjom političkom težinom.

Isti izvor dodaje kako Hrvatski suverenisti uopće nisu nova politička stranka. “Odavno su registrirani, predsjednik im je Hrvoje Zekanović, koji je ujedno i član Ilčićeva Hrasta. Dakle, ujedinjenja, zapravo – nema, jer se postojećoj Zekanovićevoj stranci, pridružuje samo – Generacija obnove“, kaže.

Situaciju dodatno komplicira Miroslav Škoro, koji je u međuvremenu pristupio Zekanovićevom saborskom Klubu, ali je, navodno, registrirao udrugu ‘Vrijedilo je’, s namjerom da je u dogledno vrijeme pretvori u političku stranku. To postavlja pitanje što će biti s Vesnom Vučemilović koja bi trebala ući u predsjedništvo “novih” suverenista, premda je za očekivati da će s bratom krenuti u još jednu političku avanturu.



Dan uoči ujedinjenja došlo je do nove zbunjujuće situacije kada je na pozivu upućen medijima, kao predsjednik Hrvatskih suverenista, potpisan Zekanović.

“To nameće pitanje je li Zekanović svoje mjesto ustupio Marijanu Pavličeku i da je fotelja predsjednika stranke jedini motiv nasljedniku Ruže Tomašić za eutanaziju Hrvatske konzervativne stranke, ili drugo – da je u ‘suverenističkom raju’ samo dan uoči Sabora došlo do podjela, a možda čak i raskola. Indikativno je i da se Ruža Tomašić, bivša europarlamentarka koja je svoje mjesto ustupila Zekanovićevom dugogodišnjem partneru Ladislavu Ilčiću, nije pojavila na konferenciji Hrvatske pravoslavne crkve, u Europskom domu u Zagrebu, iako je bila službeno najavljena. Umjesto nje, u Jurišićevu je došao Hrvoje Zekanović”, naglašava izvor blizak desnici.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI